Data recovery - Wij halen uw verloren gegevens terug!Wij kunnen in veel gevallen gegevens herstellen of terughalen van een harde schijf of andere beschadigde media.


Wij kunnen u helpen met al het volgende:
  • Terughalen van een bestand dat gewist is (undelete van een file)
  • Herstellen van een geformatteerde harde schijf, of indien u per ongeluk windows geinstalleerd heeft over uw bestaande mappen.
  • Data herstel van onleesbare USB sticks, cd's of dvd's.
  • Terug halen van verloren of beschadigde e-mail bestanden in Outlook, Outlook Express of Mozilla Thunderbird
  • Partitie tabel terugzetten na het verkeerd gebruiken van fdisk
  • Data recovery van Windows FAT, FAT32, of NTFS partities
  • Datarecovery van Linux en BSD partities (EXT2, EXT3, UFS, Reiser, etc)
  • Reparatie van schade na een computer virus
  • Wij kunnen u ook in het weekend helpen.


Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst zet u (in het geval van een probleem met de harde schijf) de computer uit. Doet u dit niet dan kan het zijn dat de beschadiging groter wordt, en uw gegevens niet meer te herstellen zijn..

U neemt contact met ons op via de bij u dichstbijzijnde locatie. Onze medewerker noteert uw gegevens en doet een eerste diagnose / inschatting van de aard van het probleem, en maakt met u een afspraak om de harde schijf te ontvangen of te komen afhalen.

Het is het beste als u een lijst maakt (via e-mail of op papier) van de bestanden die op de harde schijf staan die hersteld moeten worden. Meestal zijn dit uw documenten, e-mail, muziek, en lijst van favoriete internet sites, maar het is goed mogelijk dat u speciale programma's gebruikt (zoals een database, administratiesoftware, etc) en deze op een niet-standaard lokatie staat.
Dit voorkomt dat wij vele gigabytes aan data gaan terughalen en hier veel tijd aan besteden (en de kosten dus oplopen), terwijl u misschien slechts enkele documenten nodig heeft.

Op het moment dat wij de kapotte media (harddisk, floppy, cd-rom) van u ontvangen, wordt deze (meestal dezelfde dag nog) doorgestuurd naar onze afdeling in Venlo, waar deskundigen uw schijf inspecteren.

Uw harde schijf wordt uit eventuele behuizingen gehaald (dit kan soms niet zonder de behuizing te beschadigen!), en met speciale software geanalyseerd, aangezien vaak problemen via software nog op te lossen zijn, en zo kostbare tijd bespaard wordt.
Wij overschrijven hierbij geen data op de originele schijf, om te voorkomen dat er extra schade ontstaat en zo herstel onmogelijk wordt.
Ondanks dat wij net als u zeer zorgvuldig met uw apparatuur omgaan, bestaat altijd een klein risico dat schijven tijdens transport of verder gebruik de schade erger wordt. Dit kan al gebeuren zodra u de harde schijf uit uw computer haalt.
Omdat wij bij de diagnose eerst via software proberen te achterhalen welke defecten er aan uw harde schijf, bestaat ook hier het zeer kleine maar onvermijdelijke risico dat er extra defecten optreden. U dient zich dit te beseffen voordat u uw mediadrager aan ons aanbiedt.

Aan het eerste onderzoek zijn kosten verbonden, in de meeste gevallen is dit 90,- Euro (dit is excl. BTW voor bedrijven, incl. voor partikulieren). Deze kosten worden ook berekend indien er geconstateerd wordt dat we uw data niet kunnen herstellen (hier geldt dus niet het no-cure,no-pay principe).

Na de inspectie wordt er met u contact opgenomen, en besproken welke bestanden te recoveren zijn, en de kosten voor het terughalen hiervan zijn.

Indien u instemt met de kosten wordt er begonnen met het terughalen van de beschadigde bestanden.
Deze bestanden worden door onze specialisten op dvd gezet, of naar uw wens op een andere manier aan u terug gegeven.

Het kan soms lijken alsof de harde schijf weer in orde is, maar in werkelijkheid toch ernstige problemen heeft, die het totaal onbetrouwbaar maken om nog te gebruiken.Harde schijven zijn tegenwoordig niet meer zo duur, en het is beter een harde schijf die voor problemen heeft gezorgd weg te gooien (of terug te sturen voor garantie, als dat er nog op zit), en een nieuwe te kopen. Indien wij echter zien dat er problemen zijn met de mediadrager (harde schijf, USB disk, etc) waardoor wij vermoeden dat het niet verstandig is om het apparaat verder te gebruiken, dan zullen we dit aan u melden. De data wordt dan zeker niet teruggezet op de oude harde schijf.


Wij kunnen niet garanderen dat gegevens die van een beschadigde harddisk gehaald zijn geheel onbeschadigd zijn, en weer probleemloos gebruikt kunnen worden. Dit dient u zelf te controleren op het moment dat u uw gegevens terugontvangen hebt.


Kosten

De kosten voor het herstellen van uw waardevolle gegevens zijn afhankelijk van het probleem met uw schijf.
Bij elke opdracht bedragen de vaste kosten voor de diagnose van het probleem 90,- euro (dit is incl. BTW voor partikulieren, dit is excl. BTW voor bedrijven).
Na deze diagnose ontvangt u van ons een offerte voor het herstellen van uw gegevens. Hierop melden wij welke bestanden we verwachten te kunnen herstellen en wat de kosten voor het herstellen zijn. Zodra u hiermee akkoord en de offerte ondertekend teruggestuurd heeft, beginnen wij met het terughalen van uw data.
Ondanks dat wij nooit vooraf kunnen inschatten hoe hoog de kosten voor het herstellen van uw data zijn, kunnen we melden dat de meeste van onze partikuliere klanten met logische schijfproblemen voor gemiddeld 200 euro geholpen zijn (dit is exclusief de vaste diagnosekosten)


Eventuele extra kosten kunnen gerekend worden voor het op dvd zetten van bestanden, of een nieuwe harde schijf.


Spoed

Indien u veel haast heeft, dan zijn er premium diensten waarmee alles sneller gaat. Hier zijn extra kosten aan verbonden, laat u informeren door onze medewerkers, en vraagt u naar onze 24 uurs service, 7 dagen in de week.

Woont u in de regio:


U kunt natuurlijk ook naar het algemene telefoonnummer bellen: 084 - 88 44 841


Backup

Na het terughalen van uw data komen wij graag eens bij u langs om te praten over de mogelijkheden voor het regelmatig maken van een backup.
Wij adviseren u over de mogelijkheden die er voor u als partikulier of bedrijf zijn, inclusief de kosten en de te verwachten veiligheid.

Gratis data recovery van een gecrashte harde schijf? U heeft niet eens dure data recovery nodig, als u op de juiste manier backups gemaakt heeft.
Niet alleen is het regelmatig maken van een goede backup goedkoper dan data recovery, wij leggen u uit hoe het zowel makkelijker en sneller kan zijn!
Wees voorbereid en backup. Neem contact op voor meer informatie.

Wij gaan discreet om met uw data.